طريقة عمل البريانى بالفراخ
المقادير ..
2 كوب أرز بسمتى , فرخة مغسولة ومنزوعة الجلد ومقطعة 8 قطع , بصلة كبيرة مبشورة ,
طماطم مقطعة قطع صغيرة , قرن شطة حسب الرغبة , كوب زبادى , زبدة , زيت ,
بهارات صحيحة - ( حبهان , قرنفل , لورا , قرفة خشب ) ,
بهارات مطحونة - ( زنجبيل , ملعقة كبيرة كركم , ملعقة كبيرة كارى ) ,
ثوم مفروم , ( بسلة , جزر , كسبرة خضرة حسب الرغبة ) ,
ملح , فلفل .
الطريقة ..
نحضر حلة ونضع فيها البهارات الصحيحة ونسيبها تتحمص لمدة دقيقة وبعدين نضيف عليهم
شوية زيت وملعقة زبدة وبعدين نضيف الفراخ ونقلبها معاهم لمدة خمس دقائق ,
بعد ذلك نضيف البصل والثوم ونشوحهم مع بعض وبعدين ننزل بالبهارات المطحونة والملح
ونقلبهم مع بعض حتى يتغير لون الفراخ .
بعد ذلك نضع البسلة والجزر ونقلبهم شوية وبعدين الطماطم والكسبرة الخضراء وقرن الشطة
( هذة الخطوبة اختيارية حسب الرغبة )
مع التقليب .
بعد ذلك نضع الزبادى ونقلبة وبعدين ننزل بالأرز ونقلبهم شوية ونضع عليهم
4 كوب ماء أو شوربة لو متاحة ونغطى عليها ولما يغلى نوطى النار علية
ونسيبه لحد ما تستوى وبعد ذلك نقلبة فى طبق التقديم .
وبالهنا والشفا ...
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
جميل جدا
ردحذفجميل جدا
ردحذفيا سلام على الحلاوة
ردحذفبحبة قووووووى شكرا ليكوا
ردحذفﻻزم اعملها
ردحذف