السبت، 26 ديسمبر 2015

البريانى بالفراخ

طريقة عمل البريانى بالفراخ 


المقادير ..
2 كوب أرز بسمتى , فرخة مغسولة ومنزوعة الجلد ومقطعة 8 قطع , بصلة كبيرة مبشورة , 
طماطم مقطعة قطع صغيرة , قرن شطة حسب الرغبة , كوب زبادى , زبدة , زيت , 
 بهارات صحيحة - ( حبهان , قرنفل , لورا , قرفة خشب ) , 
بهارات مطحونة - ( زنجبيل , ملعقة كبيرة كركم , ملعقة كبيرة كارى ) , 
ثوم مفروم , ( بسلة , جزر , كسبرة خضرة حسب الرغبة ) ,
ملح , فلفل .


الطريقة ..
 نحضر حلة ونضع فيها البهارات الصحيحة ونسيبها تتحمص لمدة دقيقة وبعدين نضيف عليهم 
شوية زيت وملعقة زبدة وبعدين نضيف الفراخ ونقلبها معاهم لمدة خمس دقائق , 
بعد ذلك نضيف البصل والثوم ونشوحهم مع بعض وبعدين ننزل بالبهارات المطحونة والملح 
ونقلبهم مع بعض حتى يتغير لون الفراخ .


بعد ذلك نضع البسلة والجزر ونقلبهم شوية وبعدين الطماطم والكسبرة الخضراء وقرن الشطة 
 ( هذة الخطوبة اختيارية حسب الرغبة )  
مع التقليب .
بعد ذلك نضع الزبادى ونقلبة وبعدين ننزل بالأرز ونقلبهم شوية ونضع عليهم 
4 كوب ماء أو شوربة لو متاحة ونغطى عليها ولما يغلى نوطى النار علية 
 ونسيبه لحد ما تستوى وبعد ذلك نقلبة فى طبق التقديم .
وبالهنا والشفا ...

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/



هناك 5 تعليقات: