الأربعاء، 16 ديسمبر 2015

الأرز المعمر بالبسلة واللحمة المفرومة

طريقة عمل الأرز المعمر بالبسلة واللحمة المفرومة 
صنية أرز تحفة طعمها حكاية ..


المقادير ..
3 كوب أرز مصرى , كوب بسلة مسلوقة , 1/4 كيلو لحمة مفرومة ومعصجة بدون طماطم , 
3 كوب لبن , علبة قشطة , ملح .

الطريقة ..
نحضر طاجن او قالب بايركس وندهنة ملعقتين من الزيت ثم نضع 1/2 كمية الأرز فى الطاجن 
بعدين نضع البسلة وعليها اللحمة المفرومة وبعدين نضع باقى كمية الأرز وبعدين 
نجيب اللبن ونملحة وبعدين نضعة على الأرز وبعدين نضع القشطة على الوش 
وبعدين ندخلة الفرن لحد ما الأرز يستوى ويحمر وشة .
ملحوظة : يمكن وضع ملعقتين سمن بلدى على الأرز.
بالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/


هناك تعليق واحد: