الجمعة، 18 ديسمبر 2015

كفتة الأرز

طريقة عمل كفتة الأرز 
حلوة  فى كل الاحوال محمرة ومطبوخة .
وتتاكل اكل .


المقادير ..
1/2 كيلو لحمة حمرا , 1/2 كيلو أرز مطحون ناعم , شبت وبقدونس , راس ثوم مقشرة ,
2 بصلة وسط , ملح , فلفل , بهارات .

الطريقة ..
نقوم بفرم اللحمة ونفرم معاها البصل والثوم والبقدونس ثم نضع معاهم الأرز ونقلبهم كويس , 
ونضع الملح والفلفل والبهارات ثم نقوم بفرمها مرة اخرى .
بعد ذلك نصبعها ونحمرها فى الزيت .
نقوم بعمل الصلصلة المكونة من 
( 2 ملعقة زيت وكوب عصير طماطم نضعهم على النار لما تتسبك نضع الماء , 
لما تغلى نضع الكفتة وممكن تضيفى معاها بطاطس مقطعة مكعبات اذا حبيبتى ) .
ولما تستوى نضيف الملح والفلفل ونطفى عليها وتقدم مع الارز الابيض او ارز بشعرية . 

بالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/


هناك تعليق واحد: