الأربعاء، 30 ديسمبر 2015

القرنبيط باللحمة المفرومة

طريقة عمل القرنبيط باللحمة المفرومة 
يجنن وطعمة روعة 


المقادير ..
قرنبيطة , لحمة مفرومة , ملح , فلفل , عصير طماطم , بصلة مفرومة , 
2 فص ثوم مفروم , زيت , نعناع .



الطريقة ..
نحضر حلة  نضع فيها ماء ورشة ملح وشوية نعناع ناشف ونقطع القرنبيط كل زهرة لوحدها 
ولما الماء يغلى نحط القرنبيط فى الماء ونسلقة وبعد ما يتسلق نصفية ونحط علية ماء بارد .
نحضر حلة أخرى ونضع الزيت وعلية البصل والثوم ولما يدبل البصل نضع اللحمة المفرومة ,
ونضع عليها الملح والفلفل ونسيبها تنزل مايتها وبعد ماتنشف من مايتها نضع عصير 
الطماطم ونسيبها لما تتسبك وبعد ما تتسبك نضع عليها كوب ونص ماء ولما يغلى 
نضع القرنبيط ونسيبة يغلى غلوتين على البوتاجاز من فوق ونظبط ملحة ,
بعد ذلك نحضر صنية او قالب بايركس ونقلب فية القربيط وندخلة 
الفرن ونسيبة لما تجف مايتة شوية وممكن نولع علية الشواية شوية .

يقدم بالعيش وسلطة الزبادى أو الثومية .
وبالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
https://www.facebook.com/dido.dema/



هناك تعليقان (2):