السبت، 26 ديسمبر 2015

البيتى فور

طريقة عمل البيتى فور 
جامدة قووى وناعم جدا ..


المقادير ..
صفار 6 بيضات , بيضة كاملة , 2 كوب زبدة , ملعقة صغيرة بيكنج بودر , 
2كوب سكر بودرة , فانيليا , دقيق حسب ما تاخد العجينة .

الطريقة ..
نضع الزبدة على السكر ونضربهم جامد قوى لحد ما يبقا عامل زى الكريمة , 
بعد ذلك نقوم بوضع البيض كلة والفانيليا ونضربهم لحد ما البيض يتجانس مع الزبدة والسكر .
بعد ذلك نقوم بوضع الدقيق والبودر شوية شوية لحد ما تظبط عندى قوام العجينة تبقا 
عجينة متماسكة بس مش جامدة قوى .
نحضر صنية ونقوم بتشكيل العجينة بماكينة البيتى فور او الاقماع المخصصة 
لعمل البيتى فور بعدين ندخلها الفرن على درجة حرارة 200 لحد ما يستوى ,
ولما يخرج من الفرن ممكن نقدمة كدة على طول او نحضر مربة 
ونلزق كل اثنين ببعض .
 بالهنا والشفا ...



هناك تعليقان (2):