الأربعاء، 16 ديسمبر 2015

اللحمة الباردة

طريقة عمل اللحمة الباردة 


المقادير ..
عرق لحمة تربيانكو من الجزار , راس ثوم متقشرة , حبهان , ورق لورا , 
قرنفل , فلفل , ملح , جوزة الطيب , كرفس , جزرة , ملعقتين زبدة , 
ملعقتين زيت , بقدونس للتزيين .

الطريقة ..
نجيب عرق اللحمة ونعمل فية ثقوب بالسكين ونضع فى كل ثقب فص ثوم  
لحد ما كل العرق يكون محشى بالثوم وبعد كدى نجيب فتلة ونربط 
العرق كلة بيها .


نحضر حلة ونضع فيها الزيت والزبدة ولما يسخن نحط العرق فيها ونعملة صدمة من كل الجواب 
عشان نسد المسام .
بعد ذلك نضيف الحبهان والقرنفل وورق الورا وجوزة الطيب والكرفس والجزرة ,
وبعدين نضع عليها ماء مغلى ونتركها لمدة من ساعة ونص لساعتين 
ولما توصل نص سوى نضيف الملح ونسيبها تكمل سواى .
نتركها لحد ما الماء كلها تنشف ونسيب فيها صوص بسيط .
بعد كدة نخرجها ونسيبها تبرد وبعدين نقطعها طرنشات ,
وناخد الصوص ونضع علية ملعقة دقيق ونضربة فى الميكسر ونحطة على 
النار لحد ما يتماسك .
بعد ذلك يقدم جنب اللحمة .
ونرش على وشها البقدونس للتزيين .
بالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/



هناك تعليق واحد: