الاثنين، 28 ديسمبر 2015

كبيبة

طريقة عمل الكبيبة 


المقادير ..
كيلو الاربع لحمة مفرومة , 1/2 كيلو برغل مغسول ومنقوع لمدة ليلة , بصلة كبيرة , 
2 فص ثوم , ملح , فلفل , بهارات , قرفة , زنجبيل , جوزة الطيب ,
( لحمة مفرومة معصجة بدون طماطم للحشو ) .

الطريقة ..
تانى يوم نصفى البرغل من الماء قوى ,
نضع البرغل فى الكبة ونشغل الكبة لحد ما البرغل يبقا ناعم ونضيف علية اللحمة المفرومة
 والبصل و الثوم والملح والفلفل والبهارات ,
والقرفة والزنجبيل وجوزة الطيب حتى يصير الخليط ناعم جدا .
بعد ذلك نشكلة كور ونعملها فراغ من النص ونحشية من العصاج وبعدين نقفلها 
حتى تنتهى الكمية .
بعد ذلك نضعها فى الثلاجة لمدة 1/2 ساعة , 
ثم تحمر فى زيت حامى .
بالهنا والشفا ..


http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/


هناك تعليقان (2):