الأحد، 27 ديسمبر 2015

الفراخ التركية

الفراخ بالطريقة التركية 
طريقة جديدة وحلوة وهتعجبكوا قوى 


المقادير ..
صدور فراخ بانية , 1/4 كيلو لحمة مفروم , كوب أرز بسمتى , 1/2 كوب بسلة ,
جزرة مبشورة , بصلة مفرومة , ثوم مفروم , ملح , فلفل , بهارات , زيت .

الطريقة .
نقوم بدق الفراخ زى البانية ثم نحضر طاسة ونضع فيها الزيت ولما يسخن نضع الفراخ ونرش عليها شوية ملح وفلفل ,
ونشواحها فى الزيت وبعد ما نشوحها ويتغير لونها وتاخد لون دهبى فاتح نطلعا فى طبق على جنب .
نحضر حلة ونضع فيها شوية زيت بعدين نضع البصل والثوم ونقلبهم شوية وبعدين نضع اللحمة المفرومة ,
ولما اللحمة تنزل مايتها نضع عليها البسلة والجزر . 
حلة أخرى نضع ملعقة زبدة وبعدين نضع الارز ونضع علية رشة قرفة ونشوحة
 وبعد ذلك نضع اللحمة المفرومة بالبسلة والجزر,
ثم نضع الفلفل والملح والبهارات ونضع 2 كوب ماء ونسيبة يستوى وبعد مايستوى ,
 ناخد كل قطعة من الفراخ ونحشيها بالأرز واللحمة والبسلة وبعدين نلف قطعة الفراخ رول 
ونشبكها بخلة ونلف كل قطعة فراخ بورقة فويل ونحطها فى صنية وندخلها الفرن لمدة ربع ساعة ,
بعد ذلك نفتح ورقة الفويل ونحمرها تحت الشواية .
ولما تبرد نقطعها ونقدمها مع السلطة .
وبكدة تبقا جاهزة أحلى فراخ تركية .
وبالهنا والشفا .

ملحوظة ممكن تستخدمى الفرخة كاملة ومتقطعة ومخلية من الجلد والعظم .


هناك 3 تعليقات: