الجمعة، 11 ديسمبر 2015

محشى ورق العنب بالبفتيك

طريقة عمل محشى ورق العنب بالبفتيك 


المقادير ..
ورق عنب , بصلة كبيرة مبشورة , أرز مصرى مغسول ومصفى , عصير طماطم , 
1/2 كيلو بفتيك , 1/4 كوب زيت , شبت وبقدونس , ملح , فلفل , 
بهارات محشى , بهارات لحمة . 

الطريقة ..
اولا / البفتيك 
نضعة فى طبق ونضع علية الملح والفلفل وبهارات اللحمة وملعقة خل ونقلبة كويس ونتركة على جنب .
ثانيا / المحشى 
لعمل العصاج نحضر حلة ونضع زيت والبصل المبشور ونقلبهم لحد ما تصفر البصلة , 
بعد كدة نضيف عصير الطماطم واسيبها لحد ما تتسبك بعد كدة نضيف الملح والفلفل 
وبهارات المحشى وبعدين نضع الأرز والشبت والبقدونس ونقلبهم كويس 
وبكدة يبقا جاهز للاستخدام .
نحضر حلة ونرص فى الاسفل نص قطع البفتيك وبعدين نحشى ورق العنب ونرصة على البفتيك 
نعمل حوالى 4 صفوف محشى وبعدين نرص باقى البفتيك ونكمل لف المحشى 
ونرصة علية حتى ننتهى من كمية المحشى .


نضع الحلة على النار ونضع عليها شوربة او مية دافية مدوب فيها 2 مكعب 
مرقة دجاج وشوية زيت ونضعم  على المحشى لحد ما نغطى المحشى .
نسيبة على النار لحد ما يغلى ويشرب ميتة وبعدين نوطى النار علية 
قوى لحد ما يستوى .
بعد ذلك نحضر طبق التقديم ونقلبة فية .
وتذوقى احلى محشى واحلى بفتيك ..
هيعجبك وممكن نقدم جنبة سلطة زبادى .
بالهنا والشفا
..
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/


هناك تعليق واحد: