الأحد، 20 ديسمبر 2015

البسبوسة بالمهلبية

طريقة عمل البسبوسة بالمهلبية 


المقادير ..
كوب سكر , كوب سميد , كوب جوز هند , كوب حليب بودرة , 
3/4 كوب زيت , بيضة , ملعقة صغيرة فانيليا , علبة زبادى ,
علبة قشطة , ملعقة كبيرة بيكنج بودر .

لعمل الملهبية .
( كوب لبن حليب , 2 ملعقة كبيرة نشا , 2 ملعقة كبيرة قشطة , 1/4 كوب سكر , 
ملعقة كبيرة كريم شانتية ) .

الطريقة ..
لعمل البسبوسة - نحضر طبق كبير نضع فية السكر ,السميد , جوز الهند , حليب البودر , 
الزيت , البيضة , الفانيليا , الزبادى , القشطة و البيكنج بودر ونقلبهم على بعض 
ويبقا عندى خليط متجانس .
لعمل المهلبية - نضع اللبن , النشا , القشطة , السكر و الكريم شانتية ونقلبهم على البارد
وبعدين نحطهم على البوتجاز ونقلبهم لحد ما يتماسك الخليط .

نحضر صنية وندهنا بملعقة طحينة ثم ناخد 1/2 كمية البسبوسة ونفردها فى الصنية 
ثم نضع المهلبية عليها ونفردها ونساويها .
بعد ذلك نحضر 1/2 كمية البسبوسة المتبقى ونضع علية 1/4 كوب ماء 
ونقلبها كويس ثم نفردها على المهلبية ونساويها وندخلها الفرن لحد
ما تحمر من فوق ومن تحت ولما تخرج نسقيها بالشربات وهو سخن .
الشربات ( 2 كوب سكر, 2 كوب ماء وعصير ليمونة ) .
ملحوظة لازم يكون الشربات والبسبوسة سخنين واحنا بنسقيها .
للتزيين رشة جوز هند او فستق مطحون .

بالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
https://www.facebook.com/dido.dema/


هناك تعليقان (2):