الاثنين، 21 ديسمبر 2015

أرز الريزو

طريقة عمل أرز الريزو 
طعمة وريحة جنان
جربوة تحفة .


المقادير ..
كوب أرز بسمتى , 2 ملعقة كبيرة سكر , بصلة متوسطة مفرومة , 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا , 
ملح , 1 ونص كوب شربة . 

الطريقة ..
نضع حلة ونضع فيها السكر ليتكرميل وبعدين نضع علية الشوربة .
نحضر حلة اخرى ونضع الزيت ونضع علية البصل المفرومة ونشوحها بعد ذلك 
نضع عليها الأرز ونقلبهم كويس مع بعض , ثم نضيف عليهم الملح والبابريكا ونقلبهم وبعدين 
نحط عليهم السكر المكرمل بالشوربة ولما يغلى نهدى النار ونسيبه يستوى .

لعمل صوص الباربكيو.
2 ملعقة كبيرة صوص باربكيو , 1/4 ملعقة قرفة ناعمة , 1/4 ملعقة ثوم بودر , 
1/4 ملعقة بصل بودر , 1/4 ملعقة بابريكا , 4 ملعقة كبيرة عسل ابيض ,
ملعقة صلصلة طماطم , ملح .
نضع العسل على النار ونسيبة يغلى ويشقر لونة قليلا وبعد ذلك نضيف صوص الباربكيو 
والصلصة والقرفة والملح والثوم والبصل البودر و البابريكا نسيبهم على النار لحد 
مايغلو .


نحضر طبق التقديم ونغرف فية الأرز ونضع على وش الأرز صوص الباربكيو 
والفراخ المقرمشة .
بالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/

هناك 3 تعليقات: