الأحد، 15 نوفمبر 2015

القلقاس بالخضرة

القلقاس بالخضرة .


المقادير ...
1/2 كيلو لحمة , جزرة , بصلة , قلقاس مقشر ومقطع مكعبات صغيرة ومغسول كويس , 
حبهان , ورق لورا , ملح وفلفل .
لعمل الخضرة : حزمة كزبرة وراس ثوم صغيرة .


الطريقة ..
اولا لعمل الخضرة - نضع فى طاسة 2 ملعقة صغيرة سمنة 
ثم نضع الثوم المقشر وحزمة كزبرة مقطعة , ونقلبها لحد 
ما تتحمص معاكى ونطفى عليها ونحطها فى كبة الخلاط 
ونطحنها لحد ما تنعم معاكى وبكدة تبقا جاهزة للقلقاس .


نحضر حلة كبيرة ونضع فيها ماء وبصلة والجزرة وورق اللورا 
والحبهان لحد ماتغلى وبعد كدة نحط اللحمة ونسيبها لحد ما تبقا 
3/4 سوى , وبعد كدة نضيف 2 ملعقة عصير طماطم 
ونسيبها تغلى شوية مع اللحمة والشوربة .
بعد ذلك نضع القلقاس لحد مايستوى ونضيف الملح والفلفل .
وبعد ان يستوى القلقاس نضيف الخضرة المحضرة سابقا 
ويترك يغلى غلوتين مع القلقاس .
ملحوظة ..
يمكن استبدال اللحمة بالفراخ .
نصيحة ..
ممكن ندق شوية كزبرة خضرة وفصين ثوم ونضيفهم على القلقاس
وهو بيستوى بيدوا ريحة وطعم جميلة قوى .


بالهنا والشفا ...

https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/

هناك 3 تعليقات: