السبت، 14 نوفمبر 2015

القرص الفلاحى

طريقة عمل القرص الفلاحى .

المقادير ..

كيلو دقيق , 1/4 كوب زيت , 1/2 كوب قشطة , 
ذرة ملح , سمسم , خميرة , لبن رايب للعجن , ملعقة صغيرة سكر .

الطريقة ..

نحضر طبق للعجن نضع فية الدقيق والملح , السمسم ,
والخميرة , وشوية سكر .
ثم نضع الزيت ونفركة شوية وبعدين القشطة ونقلبهم
كويس مع الدقيق وبعدين نعجن باللبن الرايب لحد 
ما تبقا  عجينة وبعدين نسيبها تخمر وبعدين 
نقرصها صغير ونسيبها تتراح 1/2 ساعة .
بعد كدة نفردها كلها ونرصها فى صنية ,
ونسخن الفرن وندخلها الفرن لحد ما 
تحمر من فوق ومن تحت .
ملحوظة ..
( اهم حاجة نعجنها باللبن الرايب - وبين كل 
خطوة وخطوة اسيبها ترتاح ودى اهم حاجة عشان تديكى نتيجة كويسة ) .


بالهنا والشفا .


https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/

هناك تعليق واحد: