الثلاثاء، 10 نوفمبر 2015

صنية السمك البورى بالبطاطس

طريقة عمل صنية السمك البورى بالبطاطس


المقادير ..

كيلو سمك بورى , 2 حبة بطاطس , 6 : 7 ليمونات , ملح , كمون ,
2 ثمرة طماطم , 2 ثمرة فلفل اخضر , 10 فصوص ثوم .


الطريقة ..

نغسل السمك جيدا ونقشرة ونفتحة و نقوم بحشوة بالثوم المطحون , 
والملح , الكمون و الشطة ونعصر علية ليمونتين ونتركة . 
نقشر البطاطس ونقطعها الى صوابع صغيرة او دوائر ونغسلها .
نقوم بوضعها فى صنية ونضع عليها فصوص الثوم مقطعة ,
وملح وكمون وعصير ليمون , ونقطع فوقها طماطم وفلفل وليمون طرنشات .
نرص السمك على البطاطس ونضع علية ايضا ليمون وفلفل وطماطم طرنشات ,
و3 ملعقة كبيرة من الزيت .


نقوم بوضع الصنية على النار ونغطيها كويس ونسيبها لحد ما تنزل مايتها ,
وبعد ذلك ندخلها الفرن تكمل سواها وعندما تجف ويبقا فيها قليل الصوص
نفتح الشواية نحمر وشها .


وبالهنا والشفا ...

https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/




هناك تعليق واحد: