الجمعة، 20 نوفمبر 2015

البطاطس المحشية باللحمة المفرومة

طريقة عمل البطاطس المحشية باللحمة المفرومة .

المقادير ..
كيلو بطاطس صغيرة , 1/2 كيلو لحمة مفرومة معصجة , جبنة 
مبشورة , 3 ملاعق زيت .

الطريقة ..
 اولا - نجهز العصاج ( بصلة مبشورة ونشوحها فى 2 ملعقة سمنة ,
نحط عليها اللحمة المفرومة ونقلبها ونحط عليها الملح , الفلفل , جنزبيل 
وبهارات لحمة ونسيبها تنزل مايتها وبعدين نحط عصير الطماطم 
ونسيبها لما تتعصج .
ثانيا - نحضر البطاطس ونقشرها ونغسلها وبعدين نقورها وبعدين 
نغسلها تانى .
نحضر طاسة ونضع بها زيت ولما يسخن نضع البطاطس ونشوحها 
لحد ما تاخد لون ذهبى , بعد ذلك نخرجها ونضع قطع البطاطس 
الخارجة من التقوير ونشوحها ايضا .
بعد ذلك نضع قطع البطاطس الخارجة من التقوير نضعها فى ارضية الصنية 
ثم ناخذ البطاطس المقورة ونحشيها بالعصاج ونبدا نرصها واحدة 
جنب الاخرى حتى تنتهى الكمية .

بعد ذلك نضعها على البوتجاز و1/2 عصير طماطم مع كوب شوربة ونسيبها 
تغلى .
ندخلها الفرن تكمل سواها ويحمر وشها .
وبكدة تبقا جاهزة .
يمكن بعد ذلك وهية سخنة نرش على وشها جبنة مبشورة .
وبالهنا والشفا ...


https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/

هناك تعليق واحد: