الجمعة، 8 يناير 2016

البصارة

طريقة عمل البصارة 
أكلة مصرية شعبية رهيبة 


المقادير ..
1/2 كيلو فول مدشوش , بصلة كبيرة , ثوم , 2 ثمرة طماطم , حزمة كسبرة خضرا صغيرة , 
ملح , كمون , بصلة محمرة للتزيين .

الطريقة ..
ننقع الفول قبلها بليلة او ننقعة لمدة 6 ساعات نحضر حلة ونضع فيها 2 ملعقة سمنة ونحمر فيها بصلة 
مقطعة دوائر او مربعات ولما تحمر نشلها فى طبق على جنب .
بعد ذلك نضع فى نفس الحلة الفول وعلية البصلة المقطعة نصين والثوم الطماطم والكسبرة الخضرا 
ونضع عليها ماء لحد ما يبقا الفول متغطى بس مش كتير ونغطى علية ونسيبة لحد ما الفول 
يستوى زى شربة العدس وبعد ما يستوى نضعة فى الخلاط ونضربة كويس جدا .
بعد ذلك نضع ملعقتين سمنة ولما تسخن السمنة ننزل بالفول بعد ضربة فى الخلاط 
ونضع علية الملح والكمون ونسيبة لما يغلى ويبقا سميك شوية مش خفيف .
وبعد ذلك نغرفة فى اطباق التقديم ونرش علية البصل المحمر .
ويقدم مع العيش المحمص .
بالهنا والشفا ..



هناك تعليقان (2):