طريقة عمل فطيرة التفاح
فطيرة التفاح هتعجب كل العيلة .
المقادير ..
مقادير العجين / 3 كوب دقيق , 1 ونص كوب زبدة , 1/2 كوب سكر بودرة ,
بيضة , فانيليا , 1/4 كوب ماء بارد .
مقادير الحشو / 5 حبات تفاح , 1/4 كوب سكر عادى , 2 ملعقة صغيرة قرفة , 1/4 كوب ماء ,
عصير ليمونة , ملعقة كبيرة نشا , 1/2 كوب عين جمل حسب الرغبة .
الطريقة ..
الحشو / نقشر التفاح ونقطعة مكعبات ونضعة فى حلة على النار ونضع علية السكر والقرفة
ونقلبة تقليبة بعدين نضيف عصير الليمون وبعدين نجيب النشا وندوبة فى 1/4 كوب
ماء وبعدين نضعة على التفاح ونقلبة لحد ما يتماسك ونسيبة شوية وبعدين نضع
علية عين الجمل ونطفى علية .
العجين / نحضر طبق ونضع فية الدقيق وعلية الزبدة ونفركة بأدينا لحد ما يبقا عندى عجينة
مفتتة زى الرمل بعد ذلك نضيف السكر البودرة عليها ونقلبها وبعدين نضيف البيضة
ورشة الفانيليا ونقلبها وبعدين نضيف الماء شوية شوية لحد ما يبقا عندى عجينة
متماسكة وبعدين نلفها فى نايلون وندخلها الثلاجة لمدة 1/2 ساعة .
بعد ذلك نخرج العجين من الثلاجة ونقسمها نصين ونفردهم ,
ثم نحضر صنية ونضع الطبقة الأولة من العجين ونساويها فى الصنية وبعدين نضع
فى نص العجين الحشو وبعدين نضع الطبقة الثانية من العجين على الحشو وبعد ذلك
نعمل لها فتحات بالسكين من الوش , ثم ندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لحد
ماتستوى وتحمر .
ولما تخرج من الفرن نرش على وشها سكر بودرة .
وبكدة تبقا جاهزة معانا أحلى فطيرة تفاح .
وبالهنا والشفا ...
هتعجبكوووا قوووى .
شكلها حلو وطعمها جنان
ردحذفبجد طعمها تحفة انا عملتها
ردحذف