السبت، 16 يناير 2016

الكانتون الصيني

طريقة عمل الفراخ الكانتون الصينى 
أوعا الجديد الفراخ الصينى 


المقادير ..
1/2 كيلو صدور فراخ مكعبات , كوب دقيق , ملعقة صغيرة ملح , ملعقة صغيرة فلفل , 
ملعقة كبيرة بابريكا , بصل , جوانح , ثوم , جزر مقطع , فلفل أخضر , ملعقة كبيرة نشا , 
1/4 كوب ماء , ملعقة كاتشب , ملعقة كبيرة صويا صوص , ملعقة خل . 

الطريقة ..
نحضر طبق ونضع فية الدقيق والفلفل والملح والبابريكا ونضع فيها مكعبات الدجاج  ونقلبها 
كويس فى الدقيق .
نحضر طاسة ونضع فيها زيت للقلى وناخد قطع الدجاج ونحمرها فى الزيت , 
ثم نخرجها فى طبق ونتركها على جنب .
نحضر طاسة أخرى ونضع فيها 3 ملاعق زيت ولما يسخن نضع البصل والثوم 
ونشوحهم ولما يدبلو نضع الجزر والفلفل والاخضر ونشوحهم كويس مع بعض , 
وبعدين نضع عليهم الكاتشب والصويا والخل ونقلبهم كويس مع بعض ثم 
نزل بقطع الدجاج على الخليط ونقلبهم كويس مع بعض ونوطى النار عليهم , 
وبعدين ندوب ملعقة النشا فى 1/4 كوب الماء وننزل بية على الفراخ والخضار ونقلب بسرعة 
حتى يتماسك الخليط ونوطى النار شوية ونتركها لمدة من 10 الى 15 دقيقة .
وبكدة تبقا جاهزة أحلى فراخ على الطريقة الصينية .
ملحوظة 
عايزة تضيفى أى نوع خضار بتحبية ضفية .
وبالهنا والشفا ...


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق