طريقة عمل صنية البطاطس بالبشاميل واللحمة المفرومة
المقادير ..
7 حبات بطاطس مسلوقة , 1/2 كيلو لحمة مفرومة معصجة , بشاميل , 2 ملعقة زبدة ,
ملح , فلفل , ربع كوب لبن , ملعقة صغيرة ثوم بودر , ملعقة صغيرة بصل بودر ,
1/4 ملعقة صغيرة كركم .
الطريقة ..
لعمل البشاميل ..
نحضر حلة ونضع فيها ملعقة زبدة و3 ملاعق زيت ولما يسخن نضع 2 ملعقة كبيرة دقيق ونحمرها ,
وبعد ذلك نضع 1/2 كيلو لبن حليب دافئ ونقلبهم بسرعة بالمضرب اليدوى لحد ما يتماسك ,
ثم نوطى النار ونضيف الملح والفلفل ومكعب مرقة اذا حبيتى .
طريقة البطاطس ..
نحضر طبق ونضع فية البطاطس وعليها الثوم والبصل البودر والملح والفلفل والكركم وملعقتين
الزبدة واللبن ونهرسهم كويس , ثم نحضر صنية ونضع 1/2 كمية البطاطس المهروسة
ونسويها فى الصنية ثم نضع اللحمة المفرومة المعصجة ممكن تتضيفى مع اللحمة
بسلة وجزر مسلوقين , بعدين نفرد باقى كمية البطاطس على اللحمة ,
بعد ذلك نضع البشاميل على الوش وممكن ترشى على وشها جينة رومى مبشورة او
موتزاريلا وندخلها الفرن 1/2 ساعة من تحت وبعدين نولع الشواية نحمر وشها .
تاكل بالعيش أو بالمكرونة .
وبالهنا والشفا ....
شكلها سهل وحلو
ردحذفيا سيدى حلووووووة قوى لازم اجربها
ردحذف