الاثنين، 4 يناير 2016

صنية البطاطس بالبشاميل واللحمة المفرومة

طريقة عمل صنية البطاطس بالبشاميل واللحمة المفرومة 


المقادير ..
7 حبات بطاطس مسلوقة , 1/2 كيلو لحمة مفرومة معصجة , بشاميل , 2 ملعقة زبدة , 
ملح , فلفل , ربع كوب لبن , ملعقة صغيرة ثوم بودر , ملعقة صغيرة بصل بودر , 
1/4 ملعقة صغيرة كركم .

الطريقة ..
لعمل البشاميل ..
نحضر حلة ونضع فيها ملعقة زبدة و3 ملاعق زيت ولما يسخن نضع 2 ملعقة كبيرة دقيق ونحمرها , 
وبعد ذلك نضع 1/2 كيلو لبن حليب دافئ ونقلبهم بسرعة بالمضرب اليدوى لحد ما يتماسك ,
ثم نوطى النار ونضيف الملح والفلفل ومكعب مرقة اذا حبيتى .
طريقة البطاطس ..
نحضر طبق ونضع فية البطاطس وعليها الثوم والبصل البودر والملح والفلفل والكركم وملعقتين 
الزبدة واللبن ونهرسهم كويس , ثم نحضر صنية ونضع 1/2 كمية البطاطس المهروسة 
ونسويها فى الصنية ثم نضع اللحمة المفرومة المعصجة ممكن تتضيفى مع اللحمة 
بسلة وجزر مسلوقين , بعدين نفرد باقى كمية البطاطس على اللحمة , 
بعد ذلك نضع البشاميل على الوش وممكن ترشى على وشها جينة رومى مبشورة او 
موتزاريلا وندخلها الفرن 1/2 ساعة من تحت وبعدين نولع الشواية نحمر وشها .


تاكل بالعيش أو بالمكرونة .
وبالهنا والشفا ....


هناك تعليقان (2):