الأحد، 3 يناير 2016

دبابيس الفراخ الحارة

طريقة دبابيس الفراخ الحارة 
حارة وجميلة تفتح النفس على اللأكل 


المقادير ..
كيلو دبابيس فراخ , 2 ملعقة كبيرة سمسم , 3 ملاعق كبيرة زيت , 2 ملعقة كبيرة خل , 
2 ملعقة كبيرة كاتشب , ملعقة كبيرة مستردة , 2 ملعقة كبيرة سكر , بصلة مقطعة قطع صغيرة , 
فص ثوم , ملعقة كبيرة هوت صوص حار قطع , ملح , فلفل و قرن شطة حار .

الطريقة ..
نضع الزيت والخل والكاتشب والمستردة والبصل والسكر والثوم والهوت صوص والملح
والفلفل وقرن الشطة الحار ونضربة فى الخلاط لحد ما يتجانس .
نحضر طبق ونضع فية الدبابيس بعد غسلها كويس نضع عليها الخليط السابق وننقع فية الفراخ 
لمدة ساعتين , ثم نحضر صنية ونرص فيها الدبابيس ونضع عليها باقى الخليط الى كان 
منقوع فية وبعدين ندخلها الفرن ولما تستوى نشغل الشواية ولما تخرج نرش 
عليها السمسم .


يقدم مع الأرز والسلطات .
وبالهنا والشفا ..


هناك تعليقان (2):

  1. اكيد طعمها هيبقا حلو بحب الحاجات الحارة جدا

    ردحذف
  2. هعملها اكلك كلة حلو ووصفاتك مميزة

    ردحذف