الجمعة، 1 يناير 2016

كفتة بالطحينة

طريقة عمل الكفتة بالطحينة 


المقادير ..
1/2 كيلو لحمة مفرومة , 2 بصلة وسط مفرومة , بقدونس مفروم , 3 فص ثوم مفروم , 
ملح , فلفل , بهارات , جوزة الطيب , زنجبيل .
مقادير الصوص / علبة زبادى صغيرة , كوب طحينة , 1/4 كوب عصير ليمون , 3 ملعقة زيت , 
2 فص ثوم مفروم , بصلة وسط مفرومة .

الطريقة ..
اولا اللحمة ..
نضع اللحمة وعليها البصل والثوم والبقدونس والملح والفلفل والبهارات وجوزة الطيب 
والزنجبيل ونقلبهم كويس مع بعض لحد ما كل المكونات تتجانس مع بعض .
نقوم بتصبيع اللحمة كفتة ونحضر طاسة ونضع فيها زيت ونحمر الكفتة 
ولما تحمر نشلها ونركنها على جنب .
ثانيا الصوص ..
نحضر حلة ونضعها على البوتاجاز ونضع فيها الزبادى والطحينة والليمون والملح
 ونقلبهم حتى تصبح مثل الكريمة وبعدين نطفى عليها ونسيبها على جنب .
نحضر الطاسة المحمر بها الكفتة ونضع فيها شوية زيت ونضع فيها بصل 
والثوم وشوية ملح ولما يدبل البصل نضع علية صوص الطحينة ونقلبة كويس , 
بعد ذلك نحضر صنية ونرص فيها الكفتة المحمرة ونضع فيها صوص الطحينة المضاف للبصل ,
ثم نولع الفرن وندخلها لمدة من 15 الى 20 دقيقة .
لما تخرج من الفرن نزينها بالبقدونس .
وبالهنا والشفا .


هناك تعليقان (2):