طريقة عمل الكفتة بالطحينة
المقادير ..
1/2 كيلو لحمة مفرومة , 2 بصلة وسط مفرومة , بقدونس مفروم , 3 فص ثوم مفروم ,
ملح , فلفل , بهارات , جوزة الطيب , زنجبيل .
مقادير الصوص / علبة زبادى صغيرة , كوب طحينة , 1/4 كوب عصير ليمون , 3 ملعقة زيت ,
2 فص ثوم مفروم , بصلة وسط مفرومة .
الطريقة ..
اولا اللحمة ..
نضع اللحمة وعليها البصل والثوم والبقدونس والملح والفلفل والبهارات وجوزة الطيب
والزنجبيل ونقلبهم كويس مع بعض لحد ما كل المكونات تتجانس مع بعض .
نقوم بتصبيع اللحمة كفتة ونحضر طاسة ونضع فيها زيت ونحمر الكفتة
ولما تحمر نشلها ونركنها على جنب .
ثانيا الصوص ..
نحضر حلة ونضعها على البوتاجاز ونضع فيها الزبادى والطحينة والليمون والملح
ونقلبهم حتى تصبح مثل الكريمة وبعدين نطفى عليها ونسيبها على جنب .
نحضر الطاسة المحمر بها الكفتة ونضع فيها شوية زيت ونضع فيها بصل
والثوم وشوية ملح ولما يدبل البصل نضع علية صوص الطحينة ونقلبة كويس ,
بعد ذلك نحضر صنية ونرص فيها الكفتة المحمرة ونضع فيها صوص الطحينة المضاف للبصل ,
ثم نولع الفرن وندخلها لمدة من 15 الى 20 دقيقة .
لما تخرج من الفرن نزينها بالبقدونس .
وبالهنا والشفا .
ممممممم جوعتونى جدا
ردحذفحاجة تفتح النفس وتاكل
ردحذف