الأحد، 10 يناير 2016

الأرز باللبن

طريقة عمل الأرز باللبن 
طعم جنان أحلى تحلية بعد الأكل 


المقادير ..
2 كيلو لبن , كوب الاربع أرز , سكر , 2 ملعقة كبيرة نشا , ربع كوب ماء , 
فانيليا , جوز هند , زبيب ومكسرات للتزيين .

الطريقة ..
اولأ - نغسل الأرز وننقعة لمدة ساعة بعد ذلك نصفى الماء ونضع الأرز فى الخلاط وعلية 
1/2 كوب ماء ونضربة فى الخلاط لحد مايتكسر شوية وبعد كدة نضع اللبن بارد علية 
ونضعة على النار ونقلبة من وقت لأخر لحد ما الأرز يستوى معايا .
بعد ذلك نضيف السكر حسب الرغبة وبعدين ندوب النشا فى ربع كوب الماء وننزل بية 
على اللبن والأرز ونقلب بسرعة ولما يغلى نوطى البوتجاز لحد ما يتخن معايا اللبن .
بعد ذلك نطفى علية ونضع علية ذرة فانيليا ثم نصبة فى كاسات التقديم 
ونزينة بجوز الهند والزبيب والمكسرات ونتركة حتى يبرد .
ثم نضعة فى الثلاجة وممكن تعملى صوص كراميل وتضعية على الوش بدل المكسرات .
ملحوظة :
ممكن اللبن يتخن معاكى من غير ما تضعى النشا وفى الحالة دى لا تضعى النشا لأن الأرز 
بيكون مسك مع اللبن .
وبالهنا والشفا .


هناك تعليق واحد: