صنية كور البطاطس
شكل وطعم حكاية
المقادير ..
كيلو بطاطس مغسولة ومسلوقة , صدور فراخ مقطعة مكعبات , بصلة , قرن فلفل أخضر ,
2 جزرة مبشورة , ملح , فلفل , بهارات , كركم , جبنة شيدر مبشورة , كوب كريمة طبخ ,
علبة قشطة , جبنة موزريلا .
الطريقة ..
اولأ : نجهز الحشوة بوضع طاسة على النار ونضع فيها ملعقتين زيت ونقطع البصل قطع صغيرة
ونضعها فى الطاسة ونقلبها لحد ما تدبل , ثم نضع قطع الفراخ ونشوحها مع البصل ونضع
شوية ملح وفلفل وبهارات وكركم ونفضل نقلب فى الفراخ لحد ماتنزل مايتها وتغير لونها ,
ثم نضيف الجزر والفلفل الاخضر مقطع ونوطى عليها النار ونسيبها لحد ماتشرب مايتها
وتستوى ونتركها على جنب .
ثانيا : نحضر طبق ونضع فية البطاطس المسلوقة ونضع عليها شوية ملح وفلفل وملعقتين زبدة
ونهرسها كويس ونحضر قالب بايركس وناخد جزء صغير من البطاطس ونفردة فى القالب
من تحت وبعد ذلك نضع الحشو المحضر ونيجى على باقى البطاطس نحط كوب جبنة
شيدر مبشورة ونقلبها كويس وبعدين ندهن ايدينا زيت وناخد قطع صغيرة من البطاطس
ونكورها ونرصها على الحشو حتى تنتهى كمية البطاطس .
وبعد ذلك نحضر كوب كريمة ونضع عليها علبة القشطة ونضربهم كويس مع بعض وبعدين
نحطها على البطاطس وبعد ذلك نرش على وشها جبنة موزريلا
وندخلها الفرن لمدة نص ساعة وبعدين نولعها الشواية لحد ما يحمر وشها .
وبالهنا والشفا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق