الخميس، 29 أكتوبر 2015

الارز بالخلطة

طريقة عمل الارز بالخلطة 

طعم رائع وريحة مميزة .

المقادير /

2كوب ارز مصرى , 2 معلقة كبيرة سكر , 2 معلقة كبيرة صويا صوص , 3 معلقة كبيرة زيت , 2 ونصف كوب ماء ساخن 
( معلقة صغيرة ملح , معلقة صغيرة قرفة , 3 ورقة لورا , 3 حبة قرنفل , 3 حبة حبهان ) . 
زبيب , لوز محمر , عين جمل . 

الطريقة / 

نضع اناء على النار ونضع بداخلة السكر ويتم التقليب حتى يدوب السكر ويتكرمل 
ثم نضع الماء الساخن والصويا الصوص والملح والقرفة والقرنفل والحبهان 
وورق اللورا والزيت ويترك حتى يغلى ثم نضع الارز ويترك حتى ان يستوى الارز .


وعند التقديم يتم وضع الزبيب والوز وعين الجمل على وش الارز .















وبالهنا والشفا ...



http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
https://www.facebook.com/dido.dema/













هناك تعليق واحد: