الجمعة، 6 نوفمبر 2015

كيك السينابون

طريقة عمل السينابون ..


المقادير ..

1/2 كوب سكر , 1/2 كوب زيت , 3 بيضات , 3/4 كوب حليب ,
كوب و 1/2 دقيق , 2 ملعقة بودر , ذرة ملح .

لعمل الصوص على الوش ( 1/2 علبة حليب مكثف , 1/2 علبة قشطة , 4 قطع جبنة كيرى ) 
تخلط جيدا بالخلاط وتحفظ فى الثلاجة .

للحشو ( 2 ملعقة كبيرة قرفة , 3 ملعقة كبيرة سكر ناعم ) .



الطريقة ..

نضع البيض واللبن والسكر والزيت على بعض ويضرب فى الخلاط لمدة 4 دقائق .
ثم نسكب الخليط فى طبق واسع ونضع علية الدقيق والبودر والملح
 ويقلب جيدا بالمضرب السلك اليدوى .
نحضر صنية ونضع فيها نصف كمية الكيك ثم نضع الحشو ( القرفة والسكر الناعم ) 
وبعدين نضع باقى الكيك وبعدها ندخلها الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 
20 : 30 دقيقة .
اخرجيها من الفرن وتترك حتى تبرد .
وبعد ذلك نضع على الوش الصوص وتزيين بعين الجمل ورشة صغيرة قرفة .




https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/

هناك تعليق واحد: