طريقة عمل دبابيس الفراخ التندورى
دبابيس حارة وجميلة .
المقادير ..
دبابيس فراخ حسب العدد أو أفخاد فراخ حسب الرغبة , 1/2 ملعقة بابريكا , ملعقة صغيرة كركم ,
ملعقة صغيرة فلفل حار بودر , عصير ليمونة , 4 فص ثوم مهروس , ملعقة كبيرة زنجبيل فرش ,
4 ملعقة كبيرة زيت , ملح , فلفل , كوب زبادى , 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم , حبهان ,
قرفة , جوزة الطيب .
الطريقة ..
نضع كل المكونات فى الخلاط ونضربها كويس وبعدين نحضر الدبابيس ونعمل فيها بالسكينة شقوق ,
وبعد ذلك نضع الدبابيس فى طبق واسع ونضع عليها الخليط ونقلبها كويس ونسيب الدبابيس
فى الخليط لمدة ليلة كاملة .
ثانى يوم نولع الفرن ونحط الفراخ على شبكة الفرن ونضع تحتها صنية وفيها ماء ونسيبها لحد
ماتستوى وتتشوى ونقلبها من وقت لأخر .
ملحوظة .
ممكن نضع الدبابيس فى صنية وعليها باقى الخليط وندخلها الفرن لحد ما تستوى ونولعها الشواية
عشان تتشوى .
وبكدة تكلى أحلى فراخ تندورى .
وبالهنا والشفا ..
ونزينها فى الأخر بالبقدونس .
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق